HOTEL BRUSSELS AIRPORT IS GEOPEND

Van der Valk Hotel Brussels Airport is geopend en hanteert aangepaste maatregelen. Graag vragen wij u rekening te houden met de aangescherpte maatregelen om uw gezondheid en die van onze medewerkers te kunnen waarborgen. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen voor een veilig en vertrouwd verblijf in Hotel Brussels Airport.

Wij danken u voor het begrip en het vertrouwen in ons hotel.

Bekijk onze aangepaste maatregelen


 

Geopende faciliteiten

De faciliteiten in ons hotel zijn beperkt beschikbaar om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn op dezelfde plekken. 

Restaurant

Ons Restaurant is weer geopend voor ontbijt, lunch en diner! Ook hier is het wel 'business as unusual'. Dat wil zeggen dat wij een aangepast en beperkter menu serveren. Per 19 oktober is ons restaurant alleen toegankelijk voor hotelgasten.

Ontbijt

Wij bieden het ontbijt aan in individueel verpakte porties. Bij gebruik van de koffiezetapparaten vragen wij u vriendelijk uw handen te ontsmetten. Gebakken eitjes en pancakes worden a la minute in de keuken op verzoek voor u bereid.

Kamers

Om verspreiding via materialen te voorkomen zijn wij vanuit de overheid verplicht om alle niet noodzakelijke en decoratieve elementen van de kamer te verwijderen. De minibar is daarom leeg, koffiezetapparaten zijn verwijderd en decoratie zoals bloemetjes en sierkussens zijn verwijderd. Wij begrijpen dat dit niet de luxe biedt die u van ons gewend bent, maar vragen om uw begrip in deze uitzonderlijke tijden. 


Fitness

Wegens Covid-19 is de fitness vanuit veiligheidsoverwegingen enkel privé af te huren door hotelgasten. Omdat wij deze na gebruik volledig moeten desinfecteren zullen we hiervoor € 5,- aanrekenen. Voor meer info hierover helpt onze receptie u graag.

Shuttle

Onze shuttlebus van en naar de luchthaven rijdt niet. Maar indien u een taxi wenst, zullen wij dit graag voor u regelen tegen een aantrekkelijk tarief.


 

Veilig en vertrouwd

Bij Van der Valk heeft de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze gasten en medewerkers de hoogste prioriteit. Om uw gezondheid en veiligheid te kunnen waarborgen, willen wij u vragen tijdens uw bezoek aan ons hotel het volgende beleid na te leven: 

  • Volg de aangegeven looprichting en hygiënemaatregelen
  • Houd 1,5 meter afstand van andere gasten en medewerkers
  • Schud geen handen met andere gasten of hotelpersoneel 
  • Was uw handen regelmatig 
  • Gebruik papieren handdoekjes om uw handen te drogen
  • Hoest en nies in uw elleboog en wend u af van mede-gasten en hotelpersoneel
  • Betaal bij voorkeur elektronisch of contactloos

U mag er gerust op zijn dat uw gehele kamer na ieder verblijf grondig wordt gedesinfecteerd. In de openbare ruimtes worden alle klinken, drukknoppen e.d. zeer regelmatig schoongemaakt.

Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Dan vragen wij u thuis te blijven en niet naar het hotel te komen. 

Wij doen er alles aan om uw verblijf zo veilig en vertrouwd mogelijk te maken. Bedankt voor uw vertrouwen in Van der Valk en wij hopen u snel te mogen verwelkomen in ons hotel. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact op onze receptie. 

Met gastvrije groet, 

Familie Van der Valk 


Veelgestelde vragen

Is het bezoeken van een Van der Valk hotel veilig?
Van der Valk neemt uw gezondheid en die van de medewerkers uiterst serieus. Wij hebben aangescherpte maatregelen binnen het hotel zodat dit gewaarborgd kunt worden. 
Alle Van der Valk hotels zijn ingericht volgens de richtlijnen van de nationale overheid. Wij doen er als hotel alles aan om risico’s tot een minimum te beperken. 

Zijn jullie restaurant en bar open? 
Ja ons restaurant en onze bar zijn geopend voor ontbijt, lunch en diner. Wel hebben we een beperktere en aangepaste menukaart. Per 19 oktober zijn ons restaurant en hotelbar alleen toegankelijk voor hotelgasten. Ook mogen wij na 20.00 uur geen alcohol meer verkopen.

Kan ik nog komen brunchen? 
Wij hebben elke maand in ieder geval een brunch. Uiteraard houden wij ons hieraan streng aan alle normen van de overheid. Zo zullen de porties individueel zijn en wordt de 1,5 meter regel gewaarborgd.

Kan ik mijn boeking annuleren of wijzigen? 
Dit kan nog altijd volgens de algemene voorwaarden.

Kan ik op de dag van aankomst mijn boeking wijzigen als ik verkouden ben of hoest?
Ja dat kan mits voorleggen van dokterbriefje. Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Dan vragen wij u thuis te blijven en niet naar het hotel te komen. Uiteraard denken wij dan met u mee in de vorm van een passende oplossing.