Activiteiten

Toeristische info

Weten wat er in de omgeving te doen is? Lees meer

Volgende

Start Tour de France 2019

01 jul 2019 - 07 jul 2019

Van der Valk Brussels Airport als uitvalsbasis om de Tour de France 2019 van dichtbij te volgen.

Voor degenen die fan zijn van de Tour de France én van Van der Valk is er goed nieuws. Van 01 tot en met 07 juli 2019 vindt er in onze hoofdstad de “Grand Départ” van de Tour de France plaats. Een eerbetoon aan onze wielerlegende Eddy Merckx (die 50 jaar geleden zijn eerste touroverwinning behaalde) en een hoogmis voor iedere wielerliefhebber.

De106e editie van de Tour de France geeft op 6 juli 2019 het startschot op de Grote Markt in Brussel. Er wordt een sprint verwacht in de straten van Brussel. Dus mis deze potentiële spannende ontknoping niet en combineer de beleving van de tour met een overnachting in ons hotel!

Eerste etappe - Tour de France 2019 - Brussel - Brussel

Op zaterdag 6 juli is de eerste etapperit voorzien van Brussel via Charleroi en terug richting Brussel.
De eerste etappe is maar liefst 192 km lang. De renners passeren de Muur van Geraardsbergen en komen aan bij het Koninklijk Paleis te Laken. De dag nadien vindt er nog een etappe plaats in onze hoofdstad met aankomst aan het Atomium.

Meer info over de eerste etappe:
https://www.brusselsgranddepart.com/letour/nl/etappes/etappe-01/

Tweede etappe - Tour de France 2019 – Ploegentijdrit Brussel

Op zondag 7 juli staat er een ploegentijdrit doorheen Brussel op het programma. De tweede etappe van de Tour de France zal aan het Koninklijk Paleis (in het stadscentrum) starten. Deze ploegentijdrit is 28 km lang waarbij de renners passeren langs het Terkamerenbos om zo naar de eindmeet te gaan die gelegen is aan het Atomium.

Meer info over de tweede etappe:
https://www.brusselsgranddepart.com/letour/nl/tour-de-france/

Sport én cultuur smelten dus mooi samen. Een ideale gelegenheid om te overnachten bij Van der Valk Hotel Brussels Airport. Wees snel, want de beschikbaarheid is beperkt!