HERO OF THE YEAR – his story!

Opgegroeid in de Vlaamse Ardennen, volwassen geworden in Gent, levenservaring opgedaan in Istanboel, uiteindelijk terecht gekomen in Brussel en langzaamaan een carrière aan het opbouwen in Van der Valk hotel Brussels Airport. Dit is een korte schets van wie ik ben. 

Eind Augustus 2016 ben ik hier begonnen als receptionist. Zonder opleiding, zonder ervaring, met veel enthousiasme. Al snel blijkt dit hotel perfect bij mijn persoonlijkheid te passen. Er heerst een familiale sfeer, zowel tussen gast en personeel als tussen werknemer en werkgever. 

Ik heb het geluk gehad terecht te komen in en heel professioneel team waarvan ik op korte tijd veel geleerd heb. Na iets meer dan een jaar van veel inzet, hard werken, blijk van betrokkenheid en flexibiliteit heb ik de kans gekregen om shift leader te worden. Hier heb ik niet over moeten twijfelen en heb deze opportuniteit dan ook met beide handen aangenomen. Deze promotie toonde voor mij een zekere vorm van vertrouwen en waardering van het management. Mede hierdoor heb ik mij volledig kunnen inzetten voor het werk het afgelopen jaar. 

In December 2017 ben ik Hero of the Month geworden. Het was best een zware maand, onder andere door personeelstekort aan de Front Office. Ik heb nachtshiften gedaan, overuren gedraaid, feestdagen gewerkt, zonder te vergeten dat de gast op de eerste plaats komt. Vooral dat laatste maakt dat je tot Hero benoemd kan worden. Hoeveel stress er ook heerst, altijd blijven lachen en je er bewust van maken dat de gasten uiteindelijk betalen voor goede service is de boodschap. 

De afgelopen maanden heb ik mijn interesse in de hotelwereld behoorlijk uitgebreid. Ik wil me niet enkel beperken tot het receptiewerk maar het totale plaatje kunnen begrijpen. Onder andere Yield heeft behoorlijk mijn aandacht getrokken. 

Uiteindelijk heeft men mij onlangs verkozen tot Hero of the Year. Ik denk dat mijn collegialiteit aan de basis hiervan ligt. Het is belangrijk om buiten je eigen comfortzone van de receptie stappen en andere departementen te helpen waar mogelijk en in de mate van het mogelijke. Ik heb mezelf ontpopt tot iemand waar je voor de volle 100 procent kan op vertrouwen. We zijn een luchthaven hotel en dat maakt onze shiften heel onvoorspelbaar. Een kalme dag kan op een aantal minuten tijd enorm druk worden en ik denk dat ik in deze situaties de laatste maanden heel correct gehandeld heb. 

Na 2 jaar Van der Valk sta ik op professioneel vlak verder dan ik had durven denken. Ik wil het hoogst mogelijke bereiken en dankzij het ‘Flying Hero’-programma krijg ik de komende periode alweer een mogelijkheid om mijn competenties uit te breiden. 

Ik kan dit hotel enkel maar bedanken voor alle kansen die ik tot nu toe gekregen heb. Het is fijn om zo dicht bij je werkgever te kunnen staan zonder een overheersend gevoel van hiërarchie. Iedereen krijgt hier de kans om door te groeien, om zich te ontwikkelen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Bij Van der Valk krijg je het gevoel dat “the sky the limit” is. 

Lester Monfils

Let’s do brunch....

Ook in de wintermaanden gaan wij door met de brunch. Op zondag 21 oktober staat de wildbrunch op onze kalender. Kruis die dag maar met stip aan in jullie agenda! Het is dé ideale gelegenheid om met de hele familie iets te vieren of lekker ontspannen te genieten van het weekend met z’n tweetjes. De brunch start om 12u en eindigt omstreeks 15u.Tijdens dit zeer uitgebreide buffet, aangepast aan het seizoen, kunt u live de kunsten van onze koks bewonderen en proeven van de heerlijkste luxe voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. De dag wordt opgevrolijkt door een live optreden van hoornblazers. Zij brengen jullie gegarandeerd in de juiste (wilde ?) stemming! Uiteraard is er ook aan de jongste gasten gedacht met een eigen buffet én ook het springkasteel wordt opgesteld. Reserveren kan telefonisch op het nummer 02/277.20.00 of via mail cath@brussels.valk.com. Deze themabrunch is beschikbaar aan 50,50€ pp inclusief drankarrangement en huiswijnen. Kinderen t/m 4 jaar gratis. Vanaf 5 t/m 12 jaar 25€. 

Meer info

My second home

Jacques Van Der Geer

“ Een echt thuis gevoel “

Als regelmatige gast werd ik hier steeds helemaal op mijn wenken bediend. Bij aankomst hoefde ik niet aan te schuiven aan de check-in balie. Mijn komst was steeds tot in de puntjes voorbereid! Mijn favoriete, rustige kamer en kamersleutel lagen reeds op mij te wachten. Daarbovenop verwelkomde de vriendelijke receptionist mij steeds bij naam. Echt thuiskomen noem ik dat.

Regelmatig lag er een persoonlijk bericht van de Guest Experience Manager klaar, alsook mijn favoriete wijn. Na een aantal verblijven, werd ik nog extra verwend met een luxueuze suite. Dat was echt het einde! Ik deelde meteen mijn luxe verblijf door enkele foto’s door te sturen naar familie & vrienden.

Bij elk verblijf bracht ik traditioneel een bezoek aan de sushi bar. Telkens stond mijn pintje klaar & nam ik plaats op mijn barkruk aan de toog van de livecooking  sushi keuken. Leuke gesprekken met de chef & een heerlijke sushi proeverij, meer heb ik niet nodig.

Na gedurende 2 jaar, wekelijks,  in dit prachtig hotel te verblijven, rest mij nog enkel iedereen van het team te bedanken. 

 Wij danken u ook Jacques. Het was fijn je te gast te hebben. Geniet van je pensioen!