Protocol inzake Coronavirus

VAN DER VALK HOTEL BRUSSELS AIRPORT is gesloten tot 8 juni.

Helaas raakt ondertussen het Coronavirus ook Europees grondgebied en zien we vanuit diverse partijen de eerste vragen rond annuleringen binnenkomen. Intern zijn meteen de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Daarnaast werd er vanuit het VDC (Van der Valk Dienstencentrum)  een protocol (dit kan u ) opgesteld met betrekking tot het behandelen van annuleringen, voor zowel individuele als boekingen in groep, in relatie tot de Coronavirus problematiek. 

Om misverstanden te vermijden, willen we alvast even vermelden dat het Coronavirus niet valt onder Force Majeure met uitzondering voor gasten die afkomstig zijn uit gebieden waarvoor, vanwege het Coronavirus, een reisverbod geldt. Voor Nederland kan u via deze link zelf al eens kijken of u zich bevindt in een gebied van toepassing. Voor België kan dit via deze link.

In het geval dat u nog met onduidelijkheden zit na het lezen van dit bericht, mag u ons steeds contacteren. Indien gewenst, kunnen we uiteraard ook even samen zitten om te kijken of we tot een passende oplossing kunnen komen.

Eerdere berichten

Van der Valk Hotels & Restaurants hanteert aangescherpte maatregelen

Van der Valk geeft, als familiebedrijf, de hoogste prioriteit aan de gezondheid, veiligheid en welzijn van onze gasten en medewerkers en nemen hiervoor gepaste maatregelen.

Wij hopen uiteraard dat dit een bijdrage levert aan het voorkomen van verdere verspreiding van het Coronavirus. Ons familiebedrijf fungeert al vele tientallen jaren als een belangrijke ontmoetingsplaats binnen onze samenleving. Vele maatschappelijke netwerken komen binnen onze vestigingen tot stand en worden daar onderhouden. De stappen die wij nu nemen voelen dan ook als onwerkelijk en hebben wij lang als ondenkbaar gezien. In deze uitzonderlijke omstandigheden is er echter geen andere keuze.

Wij vertrouwen erop dat wij als samenleving alles doen wat nodig is om deze situatie een halt toe te roepen, en sterk en veerkrachtig zijn bij het herstel in de periode daarna.

Voor de meest gestelde vragen en antwoorden, verwijzen we u graag door naar het RIVM.

Voor vragen over reserveringen verwijzen wij u graag naar het hotel waar u de boeking heeft gedaan.

Met gastvrije groet,

Familie Van der Valk